Blog

 

Každý z nás má někdy "den blbec", ale pokud se to stane pravidlem, pak je dobré se podívat, jestli se s tím něco nedá dělat. Jedna ze skvělých technik, která se pro takový den hodí je RAIN (rozpoznat, akceptovat, identifikovat, neztotožňovat).

Zavřete oči a představte si svůj domov, místo kde máte pouze to, co vám dělá radost. Zhluboka se nadechněte. Cítíte to? Jste volní od všeho, co již ve vašem životě splnilo svou funkci a nebylo potřebné.

Jak z překážky udělat příležitost? Ocitli jsme se v období, kdy nemohou spolu vyjít na ulici více než dvě osoby. Proč to nevyužít ve svůj prospěch a užít si čas o samotě? Říká se, že dáte-li všechnu svoji pozornost problému, nezbude vám žádná na jeho řešení. Jak se zbavit stresu, jak zvládnout odloučení od svých blízkých? V Japonsku mají...

Při přednáškách time managementu se často setkávám s tím, že si přejeme, aby náš den měl více než 24 hodin. Často zapomínáme, že nejde o to kolik má den hodin, ale jak efektivně je využijeme. A dokonce i když čas máme, nedokážeme jej využít, tak jak bychom chtěli.

Znáte tu bajka o žábě, která byla vhozena do studené vody? Žába si ani nevšimne, že je vařena zaživa, protože se voda pomalu ohřívá. Kdyby jí hodili rovnou do vařící vody vyskočila by.

Den svatého Valentýna je skvělá příležitost napsat člověku, bez kterého byste si svůj život nedokázali představit. Vyjádřit, co pro Vás znamená, co na něm obdivujete a jak si ho vážíte.

Co rozhoduje o tom, jaký budeme mít den? Naše ráno. Pokud je ráno tak zásadní, proč tedy bojujeme téměř každý den s budíkem a posouváme o pět, deset a možná i třicet minut? Když všichni víme, jak by to mělo být, co nám v tom brání? Naše myšlenky. Přirovnání mysli k opici je obzvláště po ránu trefné. Je rozjívená,...